Политика приватности

1. Увод

1.1 Ми смо посвећени чувању приватности посетилаца нашег вебсајта, корисника сервиса, индивидуалних клијената и њихових запослених..

1.2 Ова политика приватности се примењује тамо где смо ми у улози контролора личних података, другим речима, тамо где ми одређујемо сврху и начин обраде личних података.

1.3 Ми користимо колачиће на нашем вебсајту. Уколико ти колачићи нису неопходни за пружање услуга нашег вебсајта и сервиса, ми ћемо те питати за сагланост за коришћење колачића када први пут посетиш наш вебсајт.

1.4 У овом документу „ми“, „нас“ и „наш“ се односи на Српску хорску асоцијацију. За више информација о нама погледај параграф 14.

2. Кредит

2.1 Овај документ је креиран користећи предложак (шаблон) Docular-a (https://seqlegal.com/free-legal-documents/privacy-policy)

3. Лични подаци које прикупљамо

3.1 У овом одељку 3 наводимо опште категорије личних података које процесуирамо и у случају да ти лични подаци нису прикупљени директно од тебе,  презентујемо и информацију о изворима и специфичним категоријама  тих података.

3.2 Ми можемо обрађивати податке у циљу ступања у контакт са тобом („контактни подаци„). Контактни подаци могу укључивати твоје име, е-маил адресу, број телефона, поштанску адресу и/или идентификаторе налога на друштвеним мрежама. Извор контактних података си ти или твој послодавац. Ако се пријавиш на наш вебсајт користећи налог са друштвене мреже, елементе контактних података добијамо од релевантног провајдера налога на друштвеној мрежи.

3.3 Ми можемо обрађивати вебсајт корисничке податке  („налог подаци„). Налог подаци могу укључивати идентификатор твог налога, име, е-маил адресу, пословни назив, датуме креирања и модификовања налога, подешавања за вебсајт и маркетиншке преференце. Примарни извор ових података си ти и/или твој послодавац, мада неки елементи контактних података могу бити генерисани нашим вебсајтом. Ако се пријавиш на наш вебсајт користећи налог са друштвене мреже, елементе контактних података добијамо од релевантног провајдера налога на друштвеној мрежи.

3.4 Ми моżемо обрађивати податке у вези са трансакцијама, укључујући куповину добара и/или услуга, које си унео/ла на наш вебсајт или преко нашег вебсајта („трансакциони подаци„). Трансакциони подаци могу укључивати твоје име, контактне детаље, детаље о твојој платној картици (или друго) и трансакционе податке. Извор трасакционих података си ти или провајдер твог платног сервиса.

3.5 Мо можемо процесуирати информације садржане у, или, у вези са било којом комуникацијом коју шаљеш нама или коју ми шаљемо теби („комуникациони подаци„). Комуникациони подаци могу укључивати метадата садржај у вези са твојом комуникацијом. Наш вебсајт ће генерисати метадата у вези са комуникацијама преко вебсајтовог формулара за комуникацију.

3.6 Ми можемо обрађивати податке у вези са твојим коришчењем нашег вебсајта и услуга   („кориснички подаци„). Кориснички подаци могу укључивати твоју ИП адресу, географску локацију, тип претраживача и верзију, оперативни систем, референцне изворе, дужину посете, преглед страница и вебсајт навигацију, такође информације у вези са тајмингом, учесталошћу и начином твог коришћења сервиса. Извор корисничких података је наш аналитички систем праћења.

4. Сврха обраде и правни основ

4.1  У овом одељку 4, наводимо у које сврхе ми можемо обрађивати личне податке и која је правна основа за ту обраду.

4.2 Операције – Ми можемо обрађивати твоје личне податке у сврху оперативности нашег вебсајта, процесуирања и испуњавања поруџбина, пружања наших услуга, испоруке производа, генерисања фактура, рачуна и осталих докумената у вези са плаћањем, укључујући и контролу рокова плаћања. Правна основа за ово процесуирање је наш легитимни интерес, поименице правилна администрација нашег вебсајта, услуга и пословања.

4.4 Односи и комуникације – Ми можемо процесуирати контактне податке, налог податке, трансакционе податке и/или комуникационе податке у сврху управљања нашим односима, комуникације са тобом искључујући комуникацију у сврху директног маркетинга преко е-маила, СМС-а, поште, фаxа и/или телефона, пружајући услугу подршке и руковања жалбама.  Правна основа за ово процесуирање је наш легитимни интерес, поименице комуникација са посетиоцима нашег вебсајта, корисницима услуга, индивидуалним клијентима и њиховим запосленима, одржавање односа и правилна администрација нашег вебсајта, услуга и пословања.

4.5 Директан маркетинг – Ми можемо користити контактне податке, налог податке и/или трансакционе податке у сврху креирања, таргетирања и комуникације директног маркетинг преко  е-маила, СМС-а, поште и/или фаxа и контактирања телефоном у сврху директног маркетинга.  Правни основ за ово процесуирање је твој пристанак.

4.6 Истраживање и анализа – Ми можемо процесуирати корисничке податке и /или трансакционе податке у сцрху истраживања и анализе коришћења нашег вебсајта и услуга, као и друге интеракције са нашим вебсајтом. Правни основ за ово процесуирање је наш легитимни интерес, поименице надзор, подршка, побољшање и обезбеђење нашег вебсајта, услуга и генералног пословања.

4.7 Вођење података – Ми можемо процесуирати твоје личне податке у сврху креирања и одржавања наших база података, резервних копија наших база података и генерално наших пословних књига. Правни основ за ово процесуирање је наш легитимни интерес, поименице осигурање доступности информација неопходних за правилно и ефикасно вођење нашег пословања у складу са овом политиком приватности.

4.8 Безбедност – Ми можемо процесуирати твоје личне податке у сврху безбедности и превенције превара и других криминлних активности.  Правни основ за ово процесуирање је наш легитимни интерес, поименице заштита нашег вебсајта, услуга и пословања и заштита других.

4.9 Осигурање и управљање ризицима – Ми можемо процесуирати твоје личне податке тамо где је неопходно у циљу добијања или одржавања полисе осигурања, управљања ризицима и/или добијања професионалних савета.  Правни основ за ово процесуирање је наш легитимни интерес, поименице правилна заштита нашег пословања од ризика.

4.10 Правна потраживања – Ми можемо процесуирати твоје личне податке тамо где је неопходно успостављање, остваривање или одбрана правних потраживања, како на судским процесима тако и на вансудским поравнањима. Правни основ за ово процесуирање је наш легитимни интерес, поименице заштита и утврђивање наших законских права, твојих законских права и законских права других.

4.11 Правно усклађивање и витални интереси – Ми такође можемо процесуирати твоје личне податке тамо где је неопходно усклађивање са законским обавезама које се односе на нас или у циљу заштите твојих виталних интереса и и виталних интереса других физичких лица.

5. Прослеђивање твојих личних података другима.

5.1 Ми можемо проследити твоје личне податке нашем осигуравачу и/или професионалим саветницима уколико је у разумној мери неопходно у сврху добијања или одржавања покривености осигурањем, управљања ризицима и добијању стручног савета.

5.2 Твоји лични подаци ће бити ускладиштени у нашој бази података на серверима нашег хостинг провајдера идентификованог на  https://www.dreamwebhosting.net.

5.5 Поред изложених сврха прослеђивања твојих личних података у овом одељку 5,  ми можемо проследити твоје личне податке и тамо где је неопходно у сврху усклађивања са законским обавезама које се односе на нас или у циљу заштите твојих виталних интереса и и виталних интереса других физичких лица. Ми можемо такође проследити твоје личне податке тамо где је неопходно успостављање, остваривање или одбрана правних потраживања, како на судским процесима тако и на вансудским поравнањима.

6. Међународно прослеђивање твојих личних података

6.1 У овом одељку 6, ми пружамо информацију о околностима под којима твоји лични подаци могу бити прослеђени трећој држави по српском и/или ЕУ закону о заштити података.

6.2 Ми можемо проследити твоје личне податке из европске економске зоне (Еуропеан Ецономиц Ареа) (ЕЕА) у Србију и процесуирати те личне податке у Србији у сврхе наведене у овој политици приватности, можемо допустити нашим добављачима и уговорним странама да то ураде, током било којег периода у којем Србија није третирана као трећа земља по закону ЕУ о заштити података или бенефицира од одлуке о усклађености са ЕУ законом о заштити података; и ми можемо проследити твоје личне податке из Србију у европску економску зону (Еуропеан Ецономиц Ареа) (ЕЕА) и процесуирати те личне податке у ЕЕА у сврхе наведене у овој политици приватности, можемо допустити нашим добављачима и уговорним странама да то ураде, током било којег периода у којем ЕЕА државе нису третиране као трећа земља по закону Србије о заштити података или бенефицирају од одлуке о усклађености са законом Србије о заштити података.

6.5 Ти примаш на знање да лични подаци које проследиш за јавно објављивање на нашем вебсајту или сервису, могу бити доступни преко интернета широм света. Ми не можемо спречити коришћење (или злоупотребу) таквих личних података од стране других.

7. Задржавање и брисање личних података

7.1 У овом одељку 7 су изложени политика и процедуре задржавања података, које су дизајниране тако да осигурају да се ми придржавамо закоснких обавеза у вези са задржавањем и брисањем личних података.

7.2 Лични подаци које процесуирамо у било коју сврху или сврхе неће бити задржани дуже него што је неопходно тој сврси или сврхама.

7.3 Ми ћемо задржати твоје податке како је наведено овде:

(а) контактни подаци ће бити задржани у периоду најмањем од 30 дана од контакта између тебе и нас, максимално у периоду од 12 месеци  од тог датума;

(б) налог подаци ће бити задржани у периоду најмањем од 12 месеци од затварања релевантног налога, максимално у периоду од 24 месеца од тог датума.

(ц) трансакциони подаци ће бити задржани у периоду најмањем од 24 месеци од затварања релевантног налога, максимално у периоду од 36 месеца од тог датума.;

(д) комуникациони подаци ће бити задржани у периоду најмањем од 30 дана од датума одрђене комуникације, максимално у периоду од 12 месеци од тог датума;

(е) кориснички подаци ће бити задржани 12 месеци почевши од датума прикупљања тих података.

7.4 Без обзира на одредбе у овом одељку 7, и можемо задржати твоје личне податке тамом где је задржавање неопходно у сврху усклађивања са законским обавезама које се односе на нас или у циљу заштите твојих виталних интереса и и виталних интереса других физичких лица.

8. Твоја права

8.1 У овом одељку 8 наводимо права која имаш по закону о заштити података.

8.2 Твоја основна права по закону о заштити података су:

(а) право на приступ – можеш тражити копије твојих личних података;

(б) право на исправак – можеш тражити од нас да исправимо нетачне личне податке и да комплетирамо некомплетне личне податке;

(ц) право на брисање – можеш тражити брисање твојих личних података;

(д) право на ограничење процесуирања – можеш тражити од нас да ограничимо процесуирање твојих личних података;

(е) право на приговор процесионирању – можеш приговорити процесионирању твојих личних података;

(ф) право на преносивост података – можеш тражити да доставимо твоје личне податке другој организацији или теби;

(г) право жалбе надзорном телу – можеш приложити жалбу у вези са процесуирањем твојих личних података;  и

(х) право на повлачење сагласности – утолико што је правна основа наше обраде твојих личних података пристанак, можеш повући свој пристанак.

8.3 Ова права подлежу одређеним ограничењима и изузецима. О правима чији су предмет подаци више можеш сазнати овде:

https://edpb.europa.eu/our-work-tools/general-guidance/gdpr-guidelines-recommendations-best-practices_en and https://arhiva.mpravde.gov.rs/images/ZAKON%20O%20ZASTITI%20PODATAKA%20O%20LICNOSTI_140411.pdf .

8.4 Ти можеш остваривати било које од твојих права у вези са личним подацима, у писменој форми користећи наше контакт податке наведене у наставку текста.

9. О колачићима (eng. cookies)

9.1 Колачић је фајл који садржи идентификатор (низ слова и бројева) који веб-сервер шаље веб-претраживачу и претраживач га чува. Затим се идентификатор шаље назад серверу сваки пут када претраживач затражи страницу од сервера.

9.2 Колачићи могу бити „трајни“ или „сесијски“ колачићи: трајни колачић ће се сачувати у веб претраживачу и остати валидан до постављеног датума истека, осим ако га корисник не избрише пре датума истека; колачић сесије, с друге стране, истиче на крају корисничке сесије, када је веб претраживач затворен.

9.3 Колачићи не смеју садржавати никакве податке који лично идентификују корисника, али лични подаци које о вама складиштимо могу бити повезани са подацима који су ускладиштени и добијени из колачића.

10. Колачићи које ми користимо

10.1 Wе усе цоокиес фор тхе фоллоwинг пурпосес:

(а) персонализација – колачиће користимо за складиштење података о твојим жељама и за прилагођавање наше веб странице за тебе (колачићи који се користе у ту сврху су: колачићи перформанси);

(б) безбедност – колачиће користимо као елемент сигурносних мера које се користе за заштиту корисничких налога, укључујући спречавање преваре и злоупотребу приступних података налогу, те за заштиту наше веб странице и услуга у општем смислу (колачићи који се користе у ту сврху су: неопходни колачићи);

(ц) оглашавање – користимо колачиће како би нам помогли да прикажемо огласе који ће бити релевантни за тебе (колачићи који се користе у ту сврху су: аналитички колачићи);

(д) анализа – користимо колачиће како би нам помогли да анализирамо употребу и перформансе наше веб странице и услуга (колачићи који се користе у ту сврху су: аналитички колачићи); и

(е) прихватање колачића – користимо колачиће за складиштење твојих поставки у односу на употребу колачића у општем смилсу (колачићи који се користе у ту сврху су: неопходни колачићи).

11. Колачићи које користе наши пружаоци услуга

11.1 Наши пружаоци услуга користе колачиће и они се могу ускладиштити на ваш рачур када посетите нашу веб страницу.

11.2 Ми користимо Гугл аналитику (eng. Google Analytics). Гугл аналитика прикупља информације о коришћењу нашег вебсајта помоћу колачића. Прикупљене информације се користе за израду извештаја о коришћењу нашег вебсајта. Више можеш сазнати како Гугл користи информације ако посетиш  https://www.google.com/policies/privacy/partners/ и можеш прегледати Гуглову политику приватности на https://policies.google.com/privacy.

12. Управљање колачићима

12.1 Већина претраживача омогућује ти одбијање прихватања колачића и брисање колачића. Начини за то разликују се од претраживача до претраживача и од верзије до верзије. Ажурне информације о блокирању и брисању колачића можеш добити путем ових линкова:

(а) https://support.google.com/chrome/answer/95647 (Chrome);

(б) https://support.mozilla.org/en-US/kb/enhanced-tracking-protection-firefox-desktop (Firefox);

(ц) https://help.opera.com/en/latest/security-and-privacy/ (Opera);

(д) https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies (Internet Explorer);

(е)https://support.apple.com/en-gb/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac (Safari);  и

(ф) https://support.microsoft.com/en-gb/help/4468242/microsoft-edge-browsing-data-and-privacy (Edge).

12.2 Блокирање свих колачића негативно ће утицати на употребљивост многих веб страница.

12.3 Ако блокираш колачиће, нећеш моћи користити све функције на нашој веб страници.

13. Амандмани

13.1 Ову политику приватности можемо повремено ажурирати објављивањем нове верзије на нашој веб страници.

13.2 Повремено би требало провјеравати ову страницу како бисте били сигурни да сте задовољни било каквим променама ових правила.

13.3 О променама ових правила можемо те обавестити е-маилом.

14. Наши детаљи

14.1 Ова веб страница је у власништву и њоме управља Српска хорска асоцијација.

14.2 Регистровани смо у Србији под матичним бројем  МБ28238783, наше регистровано седиште је на адреси  Српска хорска асоцијација, Трг Светог Ђорђа 4, Сомбор, Србија.

14.3 Наше главно место пословања је на горе наведеној поштанској адреси.

14.4 Можеш нас контактирати:

(а) поштом, преко горе наведене адресе;

(б) користећи контакт формулар на нашем вебсајту;

(ц) телефоном, преко броја објављеног на нашем вебсајту: или

(д) е-маилом, преко е-маила објављеног на нашем вебсајту.