SRPSKA HORSKA ASOCIJACIJA

Internacionalni horski festival Raspevani mostovi

19.-23. jul 2022. Novi Sad (Srbija)

ATELJEI

Ateljei od 2, 3 ili 4 dana su podeljeni po nivoima:

  • A (za svakoga),
  • B (za pevače sa horskim iskustvom),
  • C (za pevače koji čitaju note i dolaze pripremljeni).

U ponudi su i:

  • Atelje za vokalne grupe
  • Istraživački ateljei

Ateljei su za pevače, koji dolaze u sklopu svog hora ili individualno. Odaberite 3 ateljea iz menija, prema svom afinitetu. Garantovano vam je učešće u jednom od 3 izabrana ateljea.

Istraživački ateljei su jednodnevni i u njima možete da otkrijete posebne aspekte vokalne i horske muzike različitih stilova i tipova repertoara. Njihove teme i sadržaj će biti objavljeni naknadno.

A1

TambURA – zlatne žice/glasne žice

„Kad zasvira tamburica jasna i zaori naša pesma glasna!“

Atelje objedinjuje tradicionalnu tamburašku narodnu i starogradsku pesmu, kao i višeglasno pevanje – često prisutno u pevačkim društvima koje je pratio tamburaški sastav. Ljubavne pesme iz Bačke, Banata, Baranje, Srema i Slavonije kroz pevanje hora će oživeti autentičan zvučni pejsaž ovih krajeva. Ukoliko se potkrade i koja vinska pesma, obavezno ćemo nazdraviti!

trajanje 2 dana

završni nastup četvrtak, 21. juli

za mešoviti uzrast svi

Milan Radišić (RS)

Milan Radišić (Srbija)

je dirigent nekoliko horova i vokalnih sastava u Somboru (Somborsko pevačko društvo, pravoslavni crkveni hor, muška i devojačka pevačka grupa…) sa kojima često nastupa i više puta je nagrađivan. Aktivan je i u oblasti organizovanja umetničkog stvaralaštva amatera u Vojvodini. Poseduje bogato iskustvo rada na polju narodne i starogradske muzike u izvođenju pevačkih društava uz pratnju tamburaškog sastava.

A2 – IZMENA

u vikend atelje – novi datum!

Moć tvoga glasa

Moderna sazvučja narodnih pesama sa Mediterana, zabavna telesna perkusija i eksperimenti u kreiranju zvučnih prostora.
Rad na tehnici podrazumeva vežbe disanja, teoriju i praksu vokalnih registara i savete kako održati zdrav zvuk svog glasa. Nije neophodno iskustvo ili muzičko obrazovanje, već samo ljubav prema zajedničkom, višeglasnom pevanju, kao i radoznalost prema eksperimentisanju sa zvukom.

trajanje petak-subota, 22.-23. juli

završni nastup subota, 23. juli

za ženski uzrast svi

Vasiliki Anastasiou Photo Greg Makamian

Vasiliki Anastasiu (Kipar)

je pevač i kantautor sa Kipra. Tokom studija u Londonu i pod uticajem šarenila kultura i zvukova tog grada, potaknuta nostalgijom za svojom domovinom, odlučila je da oformi bend koji je nazvala „Amalgamation Project“ (projekat amalgamizacija). Bend je stvarao mešavinu akustičnih i električnih zvukova, narodnih i zapadnih melodija, zaboravljenih pripovetki i problema današnjice. Deo njihovog repertoara nalazi se na internet platformi Jutjub i broji nekoliko miliona pregleda.

A3 – OTKAZAN

Telesna muzika: novi balkanski ritam

Istraži divnu tradiciju muzike Balkana i njene nepravilne ritmove! Uroni u dvodnevni atelje sa Markom i Anom, učiteljima i izvođačima telesne muzike, i nauči kako da pokrećeš svoje telo da bi stvorio muziku. Telesna perkusija/telesna muzika je inovativna savremena izvođačka tehnika, ali stara koliko i ljudski rod.

trajanje 2 dana

završni nastup četvrtak, 21. juli

za mešoviti uzrast za sve

Ana Vrbaski i Marko Dinjaski

Ana Vrbaški (Srbija)

je muzički i pozorišni izvođač, koordinator i menadžer multimedijalne grupe „Elis in Vonderbend“. Pohađala je brojne radionice u zemlji i inostranstvu iz oblasti pevanja, pozorišta, glume, pantomime, scenskog pokreta, buto plesa, cirkuskih veština. Aktivno se bavi edukacijom i kao instruktor, na svojim radionicama, primenjuje telesnu perkusiju (eng. body percussion) kao izvođačku tehniku. Piše muzičke aranžmane i komponuje, snima za radio i televiziju. U svom radu spaja kulturnu baštinu zemalja Balkana sa inovativnim muzičkim aranžmanima.

Marko Dinjaški (Srbija)

je pozorišni i muzički izvođač, organizator i koordinator multimedijalne grupe „Elis in Vonderbend“. Svira (i podučava) nekoliko instrumenata: udaraljke, violinu i narodne instrumente. Sa Anom Vrbaški vodi radionice „Telo kao instrument“ , koje uključuju izvođačku tehniku telesne muzike (telesne perkusije i pevanje), kao i različite pozorišne igre. Radili su sa decom, mladima, odraslima, horovima i starim licima.

B1 – OTKAZAN

EPIC Horska žurka

Zapevajmo pop, disko i rok muziku uz dobru zabavu. Ako voliš energične pesme (ali i neke kul balade), ovo je atelje za tebe. Dođi na žurku i budi deo koji gruva.

trajanje 3 dana

završni nastup petak, 22. juli

za mlade uzrast 14-26

Dunja Huzjan i Maja Drincic

Dunja Huzjan (Srbija)

je horski pevač i dirigent, muzički pedagog i baletski korepetitor. Pohađala je brojne horske i dirigentske radionice na festivalima kao što je Evropa Kantat i bila član više amaterskih i profesionalnih horova iz zemlje i inostranstva (Eurochoir, Revoice, CHOREOS…). Radila je kao rukovodilac nekoliko horova različitih tipova i uzrasnih grupa – od dečjih do horova odraslih. U radu sa horom trudi se da spoji razigranost i preciznost, motivisana željom da prenese radost pevanja i lepotu horske muzike. Umetnički je rukovodilac ženskog vokalnog sastava Res miranda i Mešovitog hora Slovenaca „Kredarica“.

Maja Drinčić (Srbija)

Maja Drinčić profesor muzičke kulture i dirigent hora i orkestra u Gimnaziji Svetozar Marković u Novom Sadu . Vodila je više dečijih horova u novosadskim osnovnim školama , osnovala orkestar u osnovnoj školi Đorđe Natošević sa kojim je osvojila najviša mesta na republičkim takmičenjima. Kao dirigent vodila je gradski i dečiji hor u Vrbasu. Od 2007. godine je dirigent KUD-a “ Kobzar“ u Novom Sadu. Sa horom i orkestrom Gimnazije Svetozar Marković nastupa u okviru brojnih gradskih manifestacija, humantarnih koncerata i od osnivanja Srpske horske asocijacije učestvuje u Omladinskom horskom festivalu.

B2 – OTKAZAN

Dame pevaju

Atelje za žene svih generacija. Za one koje smeju da se smeju (i ponekad puste suzu), kreirajući muziku sa inspirativnom i energičnom dirigentkinjom. Tradicionalna muzika, nove partiture, uzbudljivi aranžmani.

trajanje 3 dana

završni nastup petak, 22. juli

za ženski uzrast 18+

Dragana Jovanović
Branislava Stefanovic

Dragana Jovanović (Srbija)

je profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i dirigent proslavljenog ženskog hora Collegium Musicum. Osim bogate dirigentske karijere, ona je autor i više intermedijalnih projekata i zbornika „Antologija srpske muzike za dečje i ženske horove kompozitora druge polovine 19. i prve polovine 20. veka“, kao i više radova, seminara i radionica iz oblasti dirigentske interpretacije i horskog pevanja. Poslednjih godinu dana anagažovana je i kao dirigent Orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije sa kojim je ostvarila više koncerata u zemlji i turneju u Dubaiju.

Branislava Stefanović

Reditelj (pozorište, zvuk i video), profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, departman za pozorišnu i radijsku režiju. Osnivač je Studentske nagrade Radio Beograda za doprinos kreativnoj radijskoj režiji. Aktivista u oblasti subverzivnog teatra, alternativnog teatra, sa preko 50 profesionalnih pozorišnih produkcija. Autor i/ili reditelj 50 radio drama, TV filma „Moj glas“ i istoimene zvučne radionice u kooperaciji FDU i Dnevne bolnice za mentalno zdravlje u Beogradu.

B3 – IZMENA

U popodnevnu sesiju!

Ringišpil muzičkih stilova

Kako za tri dana da naučite da pevate horske kompozicije različitih muzičkih stilova? Naučićete ako dođete u ovaj atelje, namenjen onima koji imaju horsko iskustvo i poznaju note, ali i onima sa manje muzičkog znanja. Pođite na put kroz stilove, pa i do koncertnog podijuma, sa dirigentom koji govori i tradicionalnim i inovativnim muzičkim jezikom.

novi datum, četvrtak 21. juli

za ženski uzrast za sve

Sasho Tatarcheski

Sašo Tatarčevski (Makedonija)

je dirigent i profesor dirigovanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju, rukovodi kamernim orkestrom i horom Fakulteta, kao i Ženskim horom Omladinskog kulturnog centra iz Skoplja. Sa profesionalnim horom Pro Ars, čiji je osnivač, i simfonijskim orkestrom studija F.A.M.E`S snimio je brojne zapise za visokobudžetne filmove, serije i edukativne programe. Nastupao je u skoro svim evropskim zemljama, dobitnik je brojnih nagrada i redovni član mnogih žirija.

B4 – IZMENA

u 2-dnevni vikend atelje

Pirati sa Dunava

Podigni sidro! Hajde da otplovimo!
„Preko sedam mora i sedam gora“…počinje bajka ovog ateljea, muzička plovidba puna iznenađenja, avantura i želje za otkrivanjem novog horizonta. Ako ste moreplovac u duši probudite Odiseja u vama, zamislite da je scena paluba broda na kojoj kada je vedra noć i pun mesec vidite zvezde i pevate im muški snažno i nežno o ljubavi, slobodi, čežnji, sudbini…Podesite svoj kompas na izazov, neka pesma bude snažan vetar u jedrima nove pustolovine. Uuups…žena na brodu! Ne budite sujeverni – to je sreća!

novi datum petak-subota, 22.-23. juli

završni nastup subota, 23. juli

za muški uzrast za sve

Zorica Kozlovacki

Zorica Kozlovački (Srbija)

je dirigent i muzički pedagog, rukovodilac nekoliko horova i vokalnih ansambala (Omladinski mešoviti hor, Ženski hor i etno grupa „Josif Marinković“), osnivač je i dirigent Mešovitog hora i Muške vokalne grupe „Panonika“ i aktivno peva u Vokalnom kvartetu „Vita Brevis“. Sa svojim horovima nastupala je i osvojila priznanja na prestižnim horskim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Poznata je kao inspirativna, energična i posvećena dirigentkinja koja širi strast prema zajedničkom i horskom pevanju.

B5 – OTKAZAN

Magija muzike iz Izraela

Na repertoaru ovog ateljea biće pretežno izraelska muzika. Izraelsko pevanje je karakteristično po lepim melodijama, ponekad melanholičnim, a ponekad ritmičnim sa etničkim i narodnim plesnim uticajima. Uticaji na izraelsku muziku su iz Biblije, iz tradicionalnog jevrejskog pevanja i iz jedinstvenog načina života u Izraelu, ljubavi prema prirodi, radosti života, uz ratnu tugu i bol. Kao zemlja imigranata iz celog sveta, te različite kulture donele su sa sobom razne uticaje na izraelsku muziku; pevanje je svestrano i sastavni je deo naših života.

trajanje 3 dana

završni nastup petak, 22. juli

za mešoviti uzrast za sve

Naomi Faran

Naomi Faran (Izrael)

Naomi Faran je osnivač i dirigent hora „Moran“ od njegovog osnivanja.
Dirigovala je najboljim izraelskim orkestrima, vodi masterklase širom sveta i član je internacionalnih žirija.Njena vizija je izražena kroz uspešne rezultate: pet generacija horova je obrazovala u horskoj muzici; spojila je vrhunsko horsko izvođaštvo sa društvenim angažovanjem; vodila druge projekte sa ciljem promovisanja mira.

B6 – OTKAZAN

Mokranjac i njegovi učitelji

Zašto je Stevan Stojanović MOKRANJAC bio i ostao jedan od najznačajnih i najizvođenijih kompozitora našeg podneblja? Od koga je učio, ko mu je bio uzor i zvuk čijih kompozicija mu je bio u ušima dok je komponovao Rukoveti i Liturgiju? Hajde da ga zamislimo i čujemo zajedno sa njegovim učiteljima, npr. s Jozefom Rajnbergerom.

trajanje 3 dana

završni nastup petak, 22. juli

za mešoviti uzrast za sve

Igor Marinkovic

Igor Marinković (Švajcarska)

je pevač, koncertni izvođač, vokalni pedagog i dirigent. Tokom studija dirigovanja u Švajcarskoj, on fokus svog izvođaštva stavlja na muziku poznog romatizma, moderne i 20. veka. Pored pravoslavnog crkvenog hora, vodi Mešoviti hor u Liestalu, Ženski hor u Vinterturu, kao i Gospel hor u Ešenbahu. Sarađuje redovno kao gost dirigent u više profesionalnih ansambala na izvođenju moderne muzike.

B7 – IZMENA

u popodnevnu sesiju

Italijanska fešta

Ovakvu ponudu je lako prihvatiti: izvođenje italijanske horske muzike od renesanse do savremenog doba. Pridružite se i upoznajte Italiju i njena divna umetnička/muzička dela.

Novi datum sreda 20. juli

za mešoviti uzrast za sve

Enrico Miaroma

Enriko Miaroma (Italija)

je aktivan pijanista i dirigent, koji je održao oko 900 koncerata širom Evrope, u Ukrajini i Tajvanu. Dobitnik je nekoliko nacionalnih i internacionalnih priznanja, koje je osvojio kao pijanista, kompozitor i horski diriigent. Njegova dela za hor izvode neki od najboljih italijanskih i evropskih horova i objavljena su u ECSchirmer i Galaxy Music (SAD).

B8 – IZMENA
u popodnevnu sesiju

Misterija bugarskih glasova

Bugarske narodne pesme su oduvek izazivale neverovatno interesovanje svojim melodijama i ritmovima. Horski studio za bugarski folklor će predstaviti originalne narodne pesme, koje su za hor aranžirali čuveni bugarski kompozitori. Upoznaćete s sa specifičnostima folklornih regija i pesmama tipičnima za bugarsku folklornu tradiciju.

Novi datum uskoro!

za ženski uzrast za sve

Kostadin Buradziev

Kostadin Buradžiev (Bugarska)

je dirigent Nacionalnog ansambla za narodnu muziku i plesove „Dobrudža“ iz Dobrudže. Sa ovim ansamblom održao je preko 1000 koncerata širom Evrope i Azije. Snimao je za brojne Radio-televizije i izdao ukupno šest kompakt diskova. Od 1998. predaje dirigovanje (za narodne horove i narodne orekstre) na Akademiji u Plovdivu. Od 2001. godine je dirigent Akademskog narodnog hora, sa kojim je održao i snimio značajan broj nastupa. Dobitnik je brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja, a takođe istraživač folklora Bugarske i priređivač nekoliko monografija.

B9 – IZMENA

u vikend atelje – novi datum!

Pod sjajem zvezda – Evergrini

Evergrin hitovi u novim horskim aranžmanima (koje je uradio sam dirigent). Pesme iz raznih krajeva i raznih epoha domaće i strane popularne muzike preneće nas u neka prohujala vremena. Pesme koje se prepoznaju, uz osećaj bliskosti.

trajanje petak-subota, 22.-23. juli

završni nastup subota, 23. juli

za mešoviti uzrast za sve

Đorđe Perović

Đorđe Perović (Srbija)

je dirigent, vokalni pedagog i muzički aranžer. Vodio je velik broj beogradskih kamernih horova, a već dugi niz godina vodi studentski hor Farmaceutskog fakulteta ,,Raskovnik“ , kao i mešoviti hor ,,Kralj Petar I“ . U prvim godinama umetničkog rada bavio se duhovnom muzikom i klasičnim repertoarima, da bi postepeno prešao u sferu evergrin, džez i popularne muzike. Bavi se dugo godina aranžiranjem evergrin muzike za horske ansamble i džez bend,a taj svoj rad je zaokružio izdavanjem kapitalne zbirke od 68 horskih aranžmana domaće i strane evergrin popularne muzike 2021. godine.

B10 IZMENA

u 2-dnevni atelje

Operska scena

Dođite i zapevajte neke od najpoznatijih operskih horova, iz opera raznih kompozitora i sa raznih podneblja. Budite na sceni, umesto u publici. Pevajte ono što ste samo slušali.

trajanje 2 dana, 20. – 21. juli

završna sesija 21. juli popodne

za mešoviti uzrast za sve

Dario Vucic

Dario Vučić (Bosna i Hercegovina)

je dirigent Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu. Šef je Odseka za dirigovanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Dirigovao je mnogim orkestrima, bio je orguljaš sarajevske Katedrale i osnovao kamerni orkestar i trio. Bavi se i komponovanjem i u tom domenu je objavio autorsku zbirku solo pesama.

B11

Pevajmo! Muzičko putovanje od Španije do Južne Amerike

Ovaj atelje nudi kolaž španske muzike, stvarane pod okriljem dve suprtone geografske kulture – arapske i kubanske. Osetite tu egzotičnu muziku i zavodljive ritmove raznih latino-američkih plesova! Hajde da istražujemo, uživamo pevajući (a možda i plešući) sambu, marakatu, milonge i habanere! Jeste li spremni za ovo uzbudljivo putovanje? Cantemos! Zapevajmo!

trajanje 3 dana, 20./ 21./ 22. juli

završni nastup petak, 22. juli

za mešoviti uzrast za sve

Xavier Garcia Cardona

Ćavier Garsija Kardona (Španija/Katalonija)

dirigent, pijanista i kompozitor. Vodeći je dirigent hora Cor Tessàlia i vokalne grupe Quòdlibet Grup Coral. Jedan je od osnivača i rukovodilaca hora Revoice International Vocal Ensemble. Od samih početaka u karijeri, učestvovao je u različitim organizacionim i promotivnim aktivnostima u vezi sa horskim dešavanjima. Bio je član umetničkog odbora Asocijacije katalonskih omladinskih horova, a trenutno je član Asocijacije španskih horskih dirigenata / AEDCORO.

B12 – OTKAZAN

Rana muzika sa istorijskim instrumentima

Učestvujte u izvođenju rane muzike – renesanse i baroka – na autentičan način, kroz istorijski informisano tumačenje nekih od najlepših dela te muzičke epohe.

trajanje 4 dana

završni nastup subota, 23. juli

za mešoviti uzrast za sve

Predrag Gosta Photo By Pia Rabea 2

Predrag Gosta, (SAD, Srbija)

Dirigent, bariton i čembalista Predrag Gosta je priznat kao najveći specijalista za baroknu muziku kod nas; Umetnički direktor ansambla „Nju Triniti Barok“ i beogradskog Festivala rane muzike na istorijskim instrumentima, osnivač Beogradske Barokne Akademije i Nove Beogradske Opere, te glavni dirigent Simfonijskog orkestra „Makris“ i Gvinet balet-teatra u Atlanti, SAD.

C1

Bob Čilkot: Mala džez misa

Mala, ali bogata uzbudljivim muzičkim idejama: „Čilkot je uspešno objedinio dve vrlo različite tradicije – latinsku misu i džez idiom – na tako izražajan i neusiljen način“ (Džon Boden)

trajanje 3 dana, 20./ 21./ 22. juli

završni nastup petak, 22. juli

za ženski SSA (promena) uzrast 15 – 40

Jeroen Beckers

Jeroen Bekers (Belgija)

je violista i dirigent posebno posvećen dečjim i omladinskim horovima. Dobitnik je nekoliko prvih nagrada sa svojim horovima i često gostuje kao dirigent i vođa radionice. Potpredsednik je Flamanske Federacije Omladinskih horova i Član Odbora Evropske horske asocijacije.

C2 – OTKAZAN

Horski teatar

Inovativne metode postavljanja klasičnog horskog koncerta u okvire scenskih umetnosti i njegovo razvijanje u formi horskog teatra.

trajanje 3 dana

završni nastup petak, 22. juli

za mešoviti uzrast 15 – 30

Stephan Lutermann

Stefan Luterman (Nemačka)

je dirigent i crkveni orguljaš, veoma traženi solista koji je nastupao na brojnim resitalima širom sveta. Velika diskografija i brojni snimci prikazuju njegovu kompetenciju u raznim muzičkim stilovima, radoznalost u otkrivanju zagubljenih dela ali i savremene muzike. Dirigent je nekoliko različitih ansambala, a posebno je posvećen mladoj generaciji pevača. Poslednjih godina intenzivno se bavi horom u pokretu, što je dovelo do osnivanja KOREOS-a, prvog ansambla te vrste u svetu.

C3

Da li ste spremni za daNSing?

Hajde da istražujemo zajedno formu mjuzikla i njegovu moćnu paletu izraza, kroz pevanje, scenski pokret i glumu. Scena je vaša!

trajanje 4 dana, 20./ 21./ 22./ 23. juli

završni nastup subota, 23. juli

za mešoviti uzrast do 40

Dunja deuric
Mia inic scenski pokret

Dunja Deurić (Srbija)

je dirigent i umetnički rukovodilac Mešovitog hora AKUD UNS ,,Sonja Marinković“ zatim kao profesor pevanja u „Akademiji zabave i umetnosti O&M’ i saradnik na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu, na katedri za Muzičku pedagogiju. Fokus njenih interesovanja u najvećoj meri okrenut je ka horskom stvaralaštvu i vokalnoj pedagogiji. Sarađivala je sa velikim brojem profesionalnih i amaterskih ansambala i usavršavala se na stručnim seminarima u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje dirigovanje i nastupe sa horom.

Mia Inić (Srbija)

je plesni pedagog i koreograf, stručnjak u oblasti savremenog i kreativnog plesa i plesne improvizacije. Kao član DANS ansambla aktivno učestvuje u kreiranju i izvođenju svih plesnih projekata, bavi se razvojem edukativnih i kulturnih programa za decu i mlade, a kao koreograf „Akademije zabave i umetnosti O&M“ u Novom Sadu učestvovala je u realizaciji svetskih i autorskih mjuzikala poput „Eni‘‘, „Petar Pan‘‘, „Sav taj šou‘‘, „Na staklenim nogama”.

C4 – OTKAZAN

Pokreni svoj glas

U ovom ateljeu ćete iskusiti kako vaše telo može da podrži vaše pevanje. To će olakšati pevanje i doneti mnogo zabave. Kvalitet muzike ćete produbiti polazeći sa tačke gledišta pokreta. Spremite se da uživate u muzici svim čulima i pokrenite svoje telo.

trajanje 4 dana

završni nastup subota, 23. juli

za mešoviti uzrast 18-40

Panda van Proosdij - Photo by Solveig van Wijngaarden

Panda van Prozdej (Holandija)

kao koreograf i rukovodilac ateljea učestvuje na mnogobrojnim evropskim festivalima (Evropa Kantat i drugi). Tokom 13 godina rada stvorila je sopstveni metod/filozofiju „Glas i Stas“. Takav način rada je u osnovi podrška glasu kroz stvaranje dobre fizičke osvešćenosti i način kako da pokret doprinese kvalitetu pevanja. Vodi radionice i masterklase širom sveta i kreira koreografije za nastupe mnogih horova.

C5

Zvuci sa Severa

Uzbudljivo putovanje na Sever Evrope. Doživite različite muzičke boje severnih zemalja, bogatu tradiciju i nasleđe narodnih napeva, ali i izvanredne savremene kompozicije za hor.

trajanje 4 dana, 20./ 21./ 22./ 23. juli

završni nastup subota, 23. juli

za mešoviti uzrast za sve

Mikko Sidorof

Miko Sidorof (Finska)

je horski dirigent i kompozitor iz Helsinkija, Finska. Komponovao je mnogobrojna dela za različite horove i više puta je dirigovao premijerna izvođenja. Trenutno živi u Manhajmu i Koburgu u Nemačkoj, gde je zaposlen kao rukovodilac hora opere. Sidorof je umetnički rukovodilac kamernog hora „Krizostomos“ koji je osnovao 2003. godine. Rad hora usmeren je ka izvođenju savremene finske pravoslavne duhovne muzike i broji mnogo nastupa, često sa premijernim izvođenjima horskih dela. Tokom 2016. i 2018. godine radio je kao gostujući dirigent „Euro“ hora. Odnedavno je predavač horskog dirigovanja na „Bundesakademiji“ u Nemačkoj.

C6 – OTKAZAN

Zvučni mozaik

Čilkot, Hogan, Sviridov, Golovanov.
Džez, gospel, duhovna muzika.
Pridružite se i doživite mozaik zvukova.

trajanje 4 dana

završni nastup subota, 23. juli

za mešoviti uzrast za sve

Božidar Crnjanski

Božidar Crnjanski (Srbija)

je stalni dirigent Mešovitog hora studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu i profesor na Katedri za dirigovanje. Osnivač je i umetnički rukovodilac Novosadskog kamernog hora, sa kojim ostvaruje uspehe na međunarodnoj sceni. Rukovodilac je i poznatog muškog vokalnog sastava Sv. Serafim Sarovski. Prvi je i jedini dirigent iz Srbije koji je kroz rad i koncerte, sarađivao sa Evrohorom (AGEC, Belgium) ansamblom mladih i talentovanih pevača iz svih zemalja Evrope. Član je domaćih i internacionalnih horskih žirija.

C7 IZMENA u trajanju

Ruska pravoslavna duhovna muzika

Veličanstven i raskošan horski zvuk simfonizovane horske partiture, topla jednostavnost manastirskog napeva u horskoj obradi ili drevni napev u savremenom ruhu…pojanje ili horsko pevanje duhovnih kompozicija može da nas povede u najdublje i najuzvišenije aspekte vere.

trajanje 3 dana, 20./ 21./ 22. juli

završni nastup petak, 22. juli

za mešoviti uzrast za sve

Irina Bogdanovich

Irina Bogdanovič (Poljska)

je dirigent, pijanista, kompozitor i umetnički direktor Akademskog hora Univerziteta u Varšavi. Pored rada na akapela muzici, ostvaruje značajne umetničke projekte sarađujući sa najistaknutijim poljskim instrumentalnim ansamblima. Cenjena na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima i takmičenjima, pozivana je da vodi radionice i učestvuje u tematskim konferencijama, kako u Poljskoj, tako i u inostranstvu. Ono što je najviše zanima u svetu muzike je oblikovanje melodije i ekspresivno izvođenje velikih dela, koja su ponekad utonula u zaborav.

C8 – OTKAZAN

O Fortuna!

Učestvujte u izvođenju horova iz kantate „Karmina Burana“ Karla Orfa, ako ste iskusan horski pevač i pripremili ste se, ali i ako nemate iskustva i ne poznajete dobro ovo delo. Hajde da zajedno pevamo o sreći, nestabilnoj i prevrtljivoj, ali i o čistoj radosti proleća i mladosti!

trajanje 4 dana

završni nastup subota, 23. juli

za mešoviti uzrast za sve

Bojan Suđić

Bojan Suđić (Srbija)

je vodeće dirigentsko ime u srpskoj muzici danas, dirigent Simfonijskog orkestra i Hora RTS i redovni profesor dirigovanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Svoju profesionalnu karijeru izgradio je na izuzetno složenom i bogatom repertoaru simfonijske, horske, operske i baletske muzike, te koncertima na kojima je na sceni okupio i preko pet stotina izvođača, kao i po koncertima koje je održao pred izuzetno velikim auditorijumom od preko deset hiljada ljudi, sa ciljem da se umetnička muzika približi širokoj publici.

D – NOVO!

Dečji hor

trajanje: 3 dana, 21-23. jula
završni nastup: subota, 23. juli popodne

uzrast: 8 – 15 godina

Enrico Miaroma

Enriko Miaroma (Italija)

je aktivan pijanista i dirigent, koji je održao oko 900 koncerata širom Evrope, u Ukrajini i Tajvanu. Dobitnik je nekoliko nacionalnih i internacionalnih priznanja, koje je osvojio kao pijanista, kompozitor i horski diriigent. Njegova dela za hor izvode neki od najboljih italijanskih i evropskih horova i objavljena su u ECSchirmer i Galaxy Music (SAD).

ns2022_logo_rgb_b
CXA logo 320x320
ECA logo red official 540x148
dunavsko-more-logo-black

Pin It on Pinterest