СРПСКА ХОРСКА АСОЦИЈАЦИЈА

Интернационални хорски фестивал Распевани мостови

19.-23. јул 2022. Нови Сад (Србија)

АТЕЉЕИ

Атељеи од 2, 3 или 4 дана су подељени по нивоима:

  • A (за свакога),
  • B (за певаче са хорским искуством),
  • C (за певаче који читају ноте и долазе припремљени).

У понуди су и:

  • Атеље за вокалне групе
  • Истраживачки атељеи

Атељеи су за певаче, који долазе у склопу свог хора или индивидуално. Одаберите 3 атељеа из менија, према свом афинитету. Гарантовано вам је учешће у једном од 3 изабрана атељеа.

Истраживачки атељеи су једнодневни и у њима можете да откријете посебне аспекте вокалне и хорске музике различитих стилова и типова репертоара. Њихове теме и садржај ће бити објављени накнадно.

A1

ТамбУРА – златне жице/гласне жице

„Кад засвира тамбурица јасна и заори наша песма гласна!“

Атеље обједињује традиционалну тамбурашку народну и староградску песму, као и вишегласно певање – често присутно у певачким друштвима које је пратио тамбурашки састав. Љубавне песме из Бачке, Баната, Барање, Срема и Славоније кроз певање хора ће оживети аутентичан звучни пејсаж ових крајева. Уколико се поткраде и која винска песма, обавезно ћемо наздравити!

трајање 2 дана

завршни наступ четвртак, 21. јули

за мешовити узраст сви

Milan Radišić (RS)

Милан Радишић (Србија)

је диригент неколико хорова и вокалних састава у Сомбору (Сомборско певачко друштво, православни црквени хор, мушка и девојачка певачка група…) са којима често наступа и више пута је награђиван. Активан је и у области организовања уметничког стваралаштва аматера у Војводини. Поседује богато искуство рада на пољу народне и староградске музике у извођењу певачких друштава уз пратњу тамбурашког састава.

A2 – ИЗМЕНА

у викенд атеље – нови датум!

Моћ твога гласа

Модерна сазвучја народних песама са Медитерана, забавна телесна перкусија и експерименти у креирању звучних простора.
Рад на техници подразумева вежбе дисања, теорију и праксу вокалних регистара и савете како одржати здрав звук свог гласа. Није неопходно искуство или музичко образовање, већ само љубав према заједничком, вишегласном певању, као и радозналост према експериментисању са звуком.

трајање петак-субота, 22.-23. јули

завршни наступ субота, 23. јули

за женски узраст сви

Vasiliki Anastasiou Photo Greg Makamian

Василики Анастасиу (Кипар)

је певач и кантаутор са Кипра. Током студија у Лондону и под утицајем шаренила култура и звукова тог града, потакнута носталгијом за својом домовином, одлучила је да оформи бенд који је назвала „Amalgamation Project“ (пројекат амалгамизација). Бенд је стварао мешавину акустичних и електричних звукова, народних и западних мелодија, заборављених приповетки и проблема данашњице. Део њиховог репертоара налази се на интернет платформи Јутјуб и броји неколико милиона прегледа.

A3 – ОТКАЗАН

Телесна музика: нови балкански ритам

Истражи дивну традицију музике Балкана и њене неправилне ритмове! Урони у дводневни атеље са Марком и Аном, учитељима и извођачима телесне музике, и научи како да покрећеш своје тело да би створио музику. Телесна перкусија/телесна музика је иновативна савремена извођачка техника, али стара колико и људски род.

трајање 2 дана

завршни наступ четвртак, 21. јули

за мешовити узраст за све

Ana Vrbaski i Marko Dinjaski

Ана Врбашки (Србија)

је музички и позоришни извођач, координатор и менаџер мултимедијалне групе „Елис ин Вондербенд“. Похађала је бројне радионице у земљи и иностранству из области певања, позоришта, глуме, пантомиме, сценског покрета, буто плеса, циркуских вештина. Активно се бави едукацијом и као инструктор, на својим радионицама, примењује телесну перкусију (eng. body percussion) као извођачку технику. Пише музичке аранжмане и компонује, снима за радио и телевизију. У свом раду спаја културну баштину земаља Балкана са иновативним музичким аранжманима.

Марко Дињашки (Србија)

је позоришни и музички извођач, организатор и координатор мултимедијалне групе „Елис ин Вондербенд“. Свира (и подучава) неколико инструмената: удараљке, виолину и народне инструменте. Са Аном Врбашки води радионице „Тело као инструмент“ , које укључују извођачку технику телесне музике (телесне перкусије и певање), као и различите позоришне игре. Радили су са децом, младима, одраслима, хоровима и старим лицима.

B1 – ОТКАЗАН

EPIC Хорска журка

Запевајмо поп, диско и рок музику уз добру забаву. Ако волиш енергичне песме (али и неке кул баладе), ово је атеље за тебе. Дођи на журку и буди део који грува.

трајање 3 дана

завршни наступ петак, 22. јули

за младе узраст 14-26

Dunja Huzjan i Maja Drincic

Дуња Хузјан (Србија)

је хорски певач и диригент, музички педагог и балетски корепетитор. Похађала је бројне хорске и диригентске радионице на фестивалима као што је Европа Кантат и била члан више аматерских и професионалних хорова из земље и иностранства (Eurochoir, Revoice, CHOREOS…). Радила је као руководилац неколико хорова различитих типова и узрасних група – од дечјих до хорова одраслих. У раду са хором труди се да споји разиграност и прецизност, мотивисана жељом да пренесе радост певања и лепоту хорске музике. Уметнички је руководилац женског вокалног састава Рес миранда и Мешовитог хора Словенаца „Кредарица“.

Маја Дринчић (Србија)

Маја Дринчић професор музичке културе и диригент хора и оркестра у Гимназији Светозар Марковић у Новом Саду . Водила је више дечијих хорова у новосадским основним школама , основала оркестар у основној школи Ђорђе Натошевић са којим је освојила највиша места на републичким такмичењима. Као диригент водила је градски и дечији хор у Врбасу. Од 2007. године је диригент КУД-а “ Кобзар“ у Новом Саду. Са хором и оркестром Гимназије Светозар Марковић наступа у оквиру бројних градских манифестација, хумантарних концерата и од оснивања Српске хорске асоцијације учествује у Омладинском хорском фестивалу.

B2 – ОТКАЗАН

Даме певају

Атеље за жене свих генерација. За оне које смеју да се смеју (и понекад пусте сузу), креирајући музику са инспиративном и енергичном диригенткињом. Традиционална музика, нове партитуре, узбудљиви аранжмани.

трајање 3 дана

завршни наступ петак, 22. јули

за женски узраст 18+

Dragana Jovanović
Branislava Stefanovic

Драгана Јовановић (Србија)

је професор на Факултету музичке уметности у Београду и диригент прослављеног женског хора Collegium Musicum. Осим богате диригентске каријере, она је аутор и више интермедијалних пројеката и зборника „Антологија српске музике за дечје и женске хорове композитора друге половине 19. и прве половине 20. века“, као и више радова, семинара и радионица из области диригентске интерпретације и хорског певања. Последњих годину дана анагажована је и као диригент Оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Србије са којим је остварила више концерата у земљи и турнеју у Дубаију.

Бранислава Стефановић

Редитељ (позориште, звук и видео), професор на Факултету драмских уметности у Београду, департман за позоришну и радијску режију. Оснивач је Студентске награде Радио Београда за допринос креативној радијској режији. Активиста у области субверзивног театра, алтернативног театра, са преко 50 професионалних позоришних продукција. Аутор и/или редитељ 50 радио драма, ТВ филма „Мој глас“ и истоимене звучне радионице у кооперацији ФДУ и Дневне болнице за ментално здравље у Београду.

B3 – ИЗМЕНА

У поподневну сесију!

Рингишпил музичких стилова

Како за три дана да научите да певате хорске композиције различитих музичких стилова? Научићете ако дођете у овај атеље, намењен онима који имају хорско искуство и познају ноте, али и онима са мање музичког знања. Пођите на пут кроз стилове, па и до концертног подијума, са диригентом који говори и традиционалним и иновативним музичким језиком.

нови датум, четвртак 21. јули

за женски узраст за све

Sasho Tatarcheski

Сашо Татарчевски (Македонија)

је диригент и професор дириговања на Факултету музичке уметности у Скопљу, руководи камерним оркестром и хором Факултета, као и Женским хором Омладинског културног центра из Скопља. Са професионалним хором Про Арс, чији је оснивач, и симфонијским оркестром студија F.A.M.E`S снимио је бројне записе за високобуџетне филмове, серије и едукативне програме. Наступао је у скоро свим европским земљама, добитник је бројних награда и редовни члан многих жирија.

B4 – ИЗМЕНА

у 2-дневни викенд атеље

Пирати са Дунава

Подигни сидро! Хајде да отпловимо!
„Преко седам мора и седам гора“…почиње бајка овог атељеа, музичка пловидба пуна изненађења, авантура и жеље за откривањем новог хоризонта. Ако сте морепловац у души пробудите Одисеја у вама, замислите да је сцена палуба брода на којој када је ведра ноћ и пун месец видите звезде и певате им мушки снажно и нежно о љубави, слободи, чежњи, судбини…Подесите свој компас на изазов, нека песма буде снажан ветар у једрима нове пустоловине. Ууупс…жена на броду! Не будите сујеверни – то је срећа!

нови датум петак-субота, 22.-23. јули

завршни наступ субота, 23. јули

за мушки узраст за све

Zorica Kozlovacki

Зорица Козловачки (Србија)

је диригент и музички педагог, руководилац неколико хорова и вокалних ансамбала (Омладински мешовити хор, Женски хор и етно група „Јосиф Маринковић“), оснивач је и диригент Мешовитог хора и Мушке вокалне групе „Паноника“ и активно пева у Вокалном квартету „Вита Бревис“. Са својим хоровима наступала је и освојила признања на престижним хорским фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству. Позната је као инспиративна, енергична и посвећена диригенткиња која шири страст према заједничком и хорском певању.

B5 – ОТКАЗАН

Магија музике из Израела

На репертоару овог атељеа биће претежно израелска музика. Израелско певање је карактеристично по лепим мелодијама, понекад меланхоличним, а понекад ритмичним са етничким и народним плесним утицајима. Утицаји на израелску музику су из Библије, из традиционалног јеврејског певања и из јединственог начина живота у Израелу, љубави према природи, радости живота, уз ратну тугу и бол. Као земља имиграната из целог света, те различите културе донеле су са собом разне утицаје на израелску музику; певање је свестрано и саставни је део наших живота.

трајање 3 дана

завршни наступ петак, 22. јули

за мешовити узраст за све

Naomi Faran

Наоми Фаран (Израел)

Наоми Фаран је оснивач и диригент хора „Моран“ од његовог оснивања.
Дириговала је најбољим израелским оркестрима, води мастеркласе широм света и члан је интернационалних жирија.Њена визија је изражена кроз успешне резултате: пет генерација хорова је образовала у хорској музици; спојила је врхунско хорско извођаштво са друштвеним ангажовањем; водила друге пројекте са циљем промовисања мира.

B6 – ОТКАЗАН

Мокрањац и његови учитељи

Зашто је Стеван Стојановић МОКРАЊАЦ био и остао један од најзначајних и најизвођенијих композитора нашег поднебља? Од кога је учио, ко му је био узор и звук чијих композиција му је био у ушима док је компоновао Руковети и Литургију? Хајде да га замислимо и чујемо заједно са његовим учитељима, нпр. с Јозефом Рајнбергером.

трајање 3 дана

завршни наступ петак, 22. јули

за мешовити узраст за све

Igor Marinkovic

Игор Маринковић (Швајцарска)

је певач, концертни извођач, вокални педагог и диригент. Током студија дириговања у Швајцарској, он фокус свог извођаштва ставља на музику позног роматизма, модерне и 20. века. Поред православног црквеног хора, води Мешовити хор у Лиесталу, Женски хор у Винтертуру, као и Госпел хор у Ешенбаху. Сарађује редовно као гост диригент у више професионалних ансамбала на извођењу модерне музике.

B7 – ИЗМЕНА

у поподневну сесију

Италијанскa фешта

Овакву понуду је лако прихватити: извођење италијанске хорске музике од ренесансе до савременог доба. Придружите се и упознајте Италију и њена дивна уметничка/музичка дела.

Нови датум среда 20. јули

за мешовити узраст за све

Enrico Miaroma

Енрико Миарома (Италија)

је активан пијаниста и диригент, који је одржао око 900 концерата широм Европе, у Украјини и Тајвану. Добитник је неколико националних и интернационалних признања, које је освојио као пијаниста, композитор и хорски дириигент. Његова дела за хор изводе неки од најбољих италијанских и европских хорова и објављена су у ECSchirmer и Galaxy Music (САД).

B8 – ИЗМЕНА
у поподневну сесију

Мистерија бугарских гласова

Бугарске народне песме су одувек изазивале невероватно интересовање својим мелодијама и ритмовима. Хорски студио за бугарски фолклор ће представити оригиналне народне песме, које су за хор аранжирали чувени бугарски композитори. Упознаћете с са специфичностима фолклорних регија и песмама типичнима за бугарску фолклорну традицију.

Нови датум ускоро!

за женски узраст за све

Kostadin Buradziev

Костадин Бураџиев (Бугарска)

је диригент Националног ансамбла за народну музику и плесове „Добруџа“ из Добруџе. Са овим ансамблом одржао је преко 1000 концерата широм Европе и Азије. Снимао је за бројне Радио-телевизије и издао укупно шест компакт дискова. Од 1998. предаје дириговање (за народне хорове и народне орекстре) на Академији у Пловдиву. Од 2001. године је диригент Академског народног хора, са којим је одржао и снимио значајан број наступа. Добитник је бројних националних и међународних признања, а такође истраживач фолклора Бугарске и приређивач неколико монографија.

B9 – ИЗМЕНА

у викенд атеље – нови датум!

Под сјајем звезда – Евергрини

Евергрин хитови у новим хорским аранжманима (које је урадио сам диригент). Песме из разних крајева и разних епоха домаће и стране популарне музике пренеће нас у нека прохујала времена. Песме које се препознају, уз осећај блискости.

трајање петак-субота, 22.-23. јули

завршни наступ субота, 23. јули

за мешовити узраст за све

Đorđe Perović

Ђорђе Перовић (Србија)

је диригент, вокални педагог и музички аранжер. Водио је велик број београдских камерних хорова, а већ дуги низ година води студентски хор Фармацеутског факултета ,,Расковник“ , као и мешовити хор ,,Краљ Петар I“ . У првим годинама уметничког рада бавио се духовном музиком и класичним репертоарима, да би постепено прешао у сферу евергрин, џез и популарне музике. Бави се дуго година аранжирањем евергрин музике за хорске ансамбле и џез бенд,а тај свој рад је заокружио издавањем капиталне збирке од 68 хорских аранжмана домаће и стране евергрин популарне музике 2021. године.

B10 ИЗМЕНА

у 2-дневни атеље

Оперска сцена

Дођите и запевајте неке од најпознатијих оперских хорова, из опера разних композитора и са разних поднебља. Будите на сцени, уместо у публици. Певајте оно што сте само слушали.

трајање 2 дана, 20. – 21. јули

завршна сесија 21. јули поподне

за мешовити узраст за све

Dario Vucic

Дарио Вучић (Босна и Херцеговина)

је диригент Опере Народног позоришта у Сарајеву. Шеф је Одсека за дириговање Музичке академије Универзитета у Сарајеву. Дириговао је многим оркестрима, био је оргуљаш сарајевске Катедрале и основао камерни оркестар и трио. Бави се и компоновањем и у том домену је објавио ауторску збирку соло песама.

B11

Певајмо! Музичко путовање од Шпаније до Јужне Америке

Овај атеље нуди колаж шпанске музике, стваране под окриљем две супртоне географске културе – арапске и кубанске. Осетите ту егзотичну музику и заводљиве ритмове разних латино-америчких плесова! Хајде да истражујемо, уживамо певајући (а можда и плешући) самбу, маракату, милонге и хабанере! Јесте ли спремни за ово узбудљиво путовање? Cantemos! Запевајмо!

трајање 3 дана, 20./ 21./ 22. јули

завршни наступ петак, 22. јули

за мешовити узраст за све

Xavier Garcia Cardona

Ћавиер Гарсија Кардона (Шпанија/Каталонија)

диригент, пијаниста и композитор. Водећи је диригент хора Cor Tessàlia и вокалне групе Quòdlibet Grup Coral. Један је од оснивача и руководилаца хора Revoice International Vocal Ensemble. Од самих почетака у каријери, учествовао је у различитим организационим и промотивним активностима у вези са хорским дешавањима. Био је члан уметничког одбора Асоцијације каталонских омладинских хорова, а тренутно је члан Асоцијације шпанских хорских диригената / AEDCORO.

B12 – ОТКАЗАН

Рана музика са историјским инструментима

Учествујте у извођењу ране музике – ренесансе и барока – на аутентичан начин, кроз историјски информисано тумачење неких од најлепших дела те музичке епохе.

трајање 4 дана

завршни наступ субота, 23. јули

за мешовити узраст за све

Predrag Gosta Photo By Pia Rabea 2

Предраг Госта, (САД, Србија)

Диригент, баритон и чембалиста Предраг Госта је признат као највећи специјалиста за барокну музику код нас; Уметнички директор ансамбла „Њу Тринити Барок“ и београдског Фестивала ране музике на историјским инструментима, оснивач Београдске Барокне Академије и Нове Београдске Опере, те главни диригент Симфонијског оркестра „Макрис“ и Гвинет балет-театра у Атланти, САД.

C1

Боб Чилкот: Мала џез миса

Мала, али богата узбудљивим музичким идејама: „Чилкот је успешно објединио две врло различите традиције – латинску мису и џез идиом – на тако изражајан и неусиљен начин“ (Џон Боден)

трајање 3 дана, 20./ 21./ 22. јули

завршни наступ петак, 22. јули

за женски ССА (промена) узраст 15 – 40

Jeroen Beckers

Јероен Бекерс (Белгија)

је виолиста и диригент посебно посвећен дечјим и омладинским хоровима. Добитник је неколико првих награда са својим хоровима и често гостује као диригент и вођа радионице. Потпредседник је Фламанске Федерације Омладинских хорова и Члан Одбора Европске хорске асоцијације.

C2 – ОТКАЗАН

Хорски театар

Иновативне методе постављања класичног хорског концерта у оквире сценских уметности и његово развијање у форми хорског театра.

трајање 3 дана

завршни наступ петак, 22. јули

за мешовити узраст 15 – 30

Stephan Lutermann

Стефан Лутерман (Немачка)

је диригент и црквени оргуљаш, веома тражени солиста који је наступао на бројним реситалима широм света. Велика дискографија и бројни снимци приказују његову компетенцију у разним музичким стиловима, радозналост у откривању загубљених дела али и савремене музике. Диригент је неколико различитих ансамбала, а посебно је посвећен младој генерацији певача. Последњих година интензивно се бави хором у покрету, што је довело до оснивања КОРЕОС-а, првог ансамбла те врсте у свету.

C3

Да ли сте спремни за даНСинг?

Хајде да истражујемо заједно форму мјузикла и његову моћну палету израза, кроз певање, сценски покрет и глуму. Сцена је ваша!

трајање 4 дана, 20./ 21./ 22./ 23. јули

завршни наступ субота, 23. јули

за мешовити узраст до 40

Dunja deuric
Mia inic scenski pokret

Дуња Деурић (Србија)

је диригент и уметнички руководилац Мешовитог хора АКУД УНС ,,Соња Маринковић“ затим као професор певања у „Академији забаве и уметности О&М’ и сарадник на Музичкој академији у Новом Саду, на катедри за Музичку педагогију. Фокус њених интересовања у највећој мери окренут је ка хорском стваралаштву и вокалној педагогији. Сарађивала је са великим бројем професионалних и аматерских ансамбала и усавршавала се на стручним семинарима у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда за своје дириговање и наступе са хором.

Миа Инић (Србија)

је плесни педагог и кореограф, стручњак у области савременог и креативног плеса и плесне импровизације. Као члан ДАНС ансамбла активно учествује у креирању и извођењу свих плесних пројеката, бави се развојем едукативних и културних програма за децу и младе, а као кореограф „Академије забаве и уметности О&М“ у Новом Саду учествовала је у реализацији светских и ауторских мјузикала попут „Ени‘‘, „Петар Пан‘‘, „Сав тај шоу‘‘, „На стакленим ногама”.

C4 – ОТКАЗАН

Покрени свој глас

У овом атељеу ћете искусити како ваше тело може да подржи ваше певање. То ће олакшати певање и донети много забаве. Квалитет музике ћете продубити полазећи са тачке гледишта покрета. Спремите се да уживате у музици свим чулима и покрените своје тело.

трајање 4 дана

завршни наступ субота, 23. јули

за мешовити узраст 18-40

Panda van Proosdij - Photo by Solveig van Wijngaarden

Панда ван Проздеј (Холандија)

као кореограф и руководилац атељеа учествује на многобројним европским фестивалима (Европа Кантат и други). Током 13 година рада створила је сопствени метод/филозофију „Глас и Стас“. Такав начин рада је у основи подршка гласу кроз стварање добре физичке освешћености и начин како да покрет допринесе квалитету певања. Води радионице и мастеркласе широм света и креира кореографије за наступе многих хорова.

C5

Звуци са Севера

Узбудљиво путовање на Север Европе. Доживите различите музичке боје северних земаља, богату традицију и наслеђе народних напева, али и изванредне савремене композиције за хор.

трајање 4 дана, 20./ 21./ 22./ 23. јули

завршни наступ субота, 23. јули

за мешовити узраст за све

Mikko Sidorof

Мико Сидороф (Финска)

је хорски диригент и композитор из Хелсинкија, Финска. Компоновао је многобројна дела за различите хорове и више пута је дириговао премијерна извођења. Тренутно живи у Манхајму и Кобургу у Немачкој, где је запослен као руководилац хора опере. Сидороф је уметнички руководилац камерног хора „Кризостомос“ који је основао 2003. године. Рад хора усмерен је ка извођењу савремене финске православне духовне музике и броји много наступа, често са премијерним извођењима хорских дела. Током 2016. и 2018. године радио је као гостујући диригент „Еуро“ хора. Однедавно је предавач хорског дириговања на „Бундесакадемији“ у Немачкој.

C6 – ОТКАЗАН

Звучни мозаик

Чилкот, Хоган, Свиридов, Голованов.
Џез, госпел, духовна музика.
Придружите се и доживите мозаик звукова.

трајање 4 дана

завршни наступ субота, 23. јули

за мешовити узраст за све

Božidar Crnjanski

Божидар Црњански (Србија)

је стални диригент Мешовитог хора студената Академије уметности у Новом Саду и професор на Катедри за дириговање. Оснивач је и уметнички руководилац Новосадског камерног хора, са којим остварује успехе на међународној сцени. Руководилац је и познатог мушког вокалног састава Св. Серафим Саровски. Први је и једини диригент из Србије који је кроз рад и концерте, сарађивао са Еврохором (AGEC, Belgium) ансамблом младих и талентованих певача из свих земаља Европе. Члан је домаћих и интернационалних хорских жирија.

C7 ИЗМЕНА у трајању

Руска православна духовна музика

Величанствен и раскошан хорски звук симфонизоване хорске партитуре, топла једноставност манастирског напева у хорској обради или древни напев у савременом руху…појање или хорско певање духовних композиција може да нас поведе у најдубље и најузвишеније аспекте вере.

трајање 3 дана, 20./ 21./ 22. јули

завршни наступ петак, 22. јули

за мешовити узраст за све

Irina Bogdanovich

Ирина Богданович (Пољска)

је диригент, пијаниста, композитор и уметнички директор Академског хора Универзитета у Варшави. Поред рада на акапела музици, остварује значајне уметничке пројекте сарађујући са најистакнутијим пољским инструменталним ансамблима. Цењена на бројним домаћим и међународним фестивалима и такмичењима, позивана је да води радионице и учествује у тематским конференцијама, како у Пољској, тако и у иностранству. Оно што је највише занима у свету музике је обликовање мелодије и експресивно извођење великих дела, која су понекад утонула у заборав.

C8 – ОТКАЗАН

O Фортуна!

Учествујте у извођењу хорова из кантате „Кармина Бурана“ Карла Орфа, ако сте искусан хорски певач и припремили сте се, али и ако немате искуства и не познајете добро ово дело. Хајде да заједно певамо о срећи, нестабилној и превртљивој, али и о чистој радости пролећа и младости!

трајање 4 дана

завршни наступ субота, 23. јули

за мешовити узраст за све

Bojan Suđić

Бојан Суђић (Србија)

је водеће диригентско име у српској музици данас, диригент Симфонијског оркестра и Хора РТС и редовни професор дириговања на Факултету музичке уметности у Београду. Своју професионалну каријеру изградио је на изузетно сложеном и богатом репертоару симфонијске, хорске, оперске и балетске музике, те концертима на којима је на сцени окупио и преко пет стотина извођача, као и по концертима које је одржао пред изузетно великим аудиторијумом од преко десет хиљада људи, са циљем да се уметничка музика приближи широкој публици.

D – НОВО!

Дечји хор

трајање: 3 дана, 21-23. јула
завршни наступ: субота, 23. јули поподне

узраст: 8 – 15 година

Enrico Miaroma

Енрико Миарома (Италија)

је активан пијаниста и диригент, који је одржао око 900 концерата широм Европе, у Украјини и Тајвану. Добитник је неколико националних и интернационалних признања, које је освојио као пијаниста, композитор и хорски дириигент. Његова дела за хор изводе неки од најбољих италијанских и европских хорова и објављена су у ECSchirmer и Galaxy Music (САД).

ns2022_logo_rgb_b
CXA logo 320x320
ECA logo red official 540x148
dunavsko-more-logo-black